The fascination of bacon

Hans Steinwender, konzentriert bei der Speckproduktion in der Räucherkammer

Das Biofleisch für den Speck wird sorgfältig gewürzt und vorbereitet in der eigenen Fleischerei des Schloss Lerchenhof

Hans Steinwender macht die Qualitätsprobe bei seinem Gailtaler Speck und riecht daran

Der fertige Gailtaler Speck ist angerichtet – zum Reinbeissen schön

Booking period: 17 to 19.10.2025
2-day arrangement


It's not for nothing that we call ES “the lucky pig”...

Happy are the pigs that grow up here on the Lerchenhof farm and are allowed to grow naturally into magnificent specimens. “Time is money” - not so when it comes to the production of this noble product in our butcher's shop. Because here we pay close attention to this and produce bacon with time to mature - in line with the motto “Give the product time”!

The staple foods barley, maize and meadow grass or hay are grown and harvested on our farm - GM-free, of course! Get to know the handling of the basic product and the use of special spices. In 3 days you will produce your own personal bacon. After attending this program, you will receive a “bacon certificate” and - after sufficient maturing time (approx. 6 months) - you will receive your self-produced bacon sent home from us. “Lucky you”!


  • 2 nights including half board

  • Participation in 2 days of "Speck fascination" with personal bacon certificate

  • Bacon tasting and gourmet evening

  • 1/2 kilogram of bacon sent home (after the maturing period)

Telefonnummer LogoEmail Logo
Schloss Lerchenhof Logo

Opening Times Hotel

daily from 7:30 am – 11:00 pm

Opening Times Restaurant

Monday + Tuesday: Closed
Wednesday – Saturday:
7.30 – 10 am / 5 – 8.30 pm
Sunday / Public Holiday:
7.30 – 10 am / 12 – 2 pm / 5 – 8.30 pm

Farm shop "Schatzkammer"

daily from 7.30 am – 11 pm

Group / Celebration / Wedding

anytime upon request

Contact

Family Steinwender
Untermöschach 8
9620 Hermagor
Carinthia / Austria

Arrival

‭+43 4282 2100‬

info@lerchenhof.at

Imprint
Data Protection
Terms and Conditions
Cookies

Logo vom Cabrio Hotel
Logo Österreichisches Umweltzeichen – Green Location
Rotes Logo mit weißem Text „Nassfeld Pressegger See“ und einer stilisierten Berggrafik über dem Text.
Logo Slow Food Travel Alpe Adria Kärnten
Blaues Schild mit einem Schloss, einem Schlüssel, einer Feder und einem Herz, gekrönt von einer Krone und Sternen. Der Text darunter lautet „Heritage Hotels of Europe“. Florale Akzente an den Seiten.
Logo of Schlosshotels & Herrenhäuser featuring a castle above a striped shield, with the text "Experience Character" below.
Text „Kärnten“ in blauer Schrift mit darunter liegendem Strich und „It's my life!“ in grauer Schrift darunter auf weißem Hintergrund.
Logo Ecolabel
Rotes Schild mit weißer Aufschrift „AMA GENUSS REGION GASTRONOMIE“, mit Zierlinien über und unter „AMA“.